x
E R C S O F T

E-Arşiv

e-Arşiv Nedir?

e-Arşiv, kestiğiniz tüm faturaları e-Fatura mükellefi olmayan işletmelere ve son kullanıcılara, dijital ortamda kolay, hızlı, güvenilir ve kağıt masrafı yapmadan gönderme sistemidir. Kestiğiniz faturaların elektronik ortamda depolanmasını, ibraz edilmesini ve raporlanmasını ERCSOFT e-Arşiv uygulaması ile sağlayabilirsiniz.

e-Arşiv Mükellefi Misiniz?

Tebliğ’e göre;

  • e-Fatura kullanan tüm mükellefler
  • Aracı hizmet sağlayıcıları
İnternet reklamcılığı hizmet aracıları ile internet ortamında ilan yayınlayan mükellefler e-Arşiv Fatura Uygulaması’na 01.01.2020 tarihi itibariyle zorunlu geçiş yapacaklar.

Bunun yanı sıra, e-Fatura ve e-Arşiv uygulamasına geçmemiş mükellefler tarafından 1 gün içerisinde aynı kişi veya kurumlara düzenlenen faturaların vergiler dahil toplam tutarı 30.000 TL’ yi aştığı durumlarda ve aynı vergi mükellefine aynı gün içerisinde toplam 5000TL ve üzeri fatura kesildiğinde GİB tarafından ücretsiz olarak sunulan e-Arşiv Portalı üzerinden bu faturaların e-Arşiv Fatura olarak düzenlenmesi gerekiyor.


4 Adımda e-Arşiv Fatura’ya Geçin

Şahıs İşletmesi, Limited Şirketi veya Anonim Şirketi olmanız fark etmeksizin e-Fatura’ya herkes geçiş yapabilir. Başvuru işlemlerini ise 30 dakikada tamamlayabilirsiniz.



1- e-İmza / Mali Mührünüzü Alın

Şahıs şirketiyseniz elektronik ortamda ıslak imza değeri taşıyan e-İmza’yı, LTD veya A.Ş. iseniz yasal belgelerin güvenliğini ve gizliliğini sağlayan mali mührü Kamu SM üzerinden alabilirsiniz.


2- GİB’den e-Fatura Özel Entegratörünüzü Seçin

e-İmza veya mali mührünüzle birlikte Gelir İdaresi Başkanlığı’nın e-Fatura Canlı Ortam Başvurusu ekranından kayıt olabilir ve Foriba Özel Entegratörlüğü üzerinden e-Arşiv Fatura gönderip alacağınızı beyan edebilirsiniz.


3- Foriba Kayıt İşlemlerini Tamamlayın

Destek ekibimiz e-Fatura’ya geçiş sürecinde detay bilgilerinizi içeren online kayıt formunu size iletecek ve doldurmanızı isteyecektir. Sonrasında e-Fatura’ya geçmek istediğiniz tarihi belirtmenizi isteyecektir.


4- Başvurunuzu Tamamlayın ve e-Faturaya Geçin

Gelir İdaresi Başkanlığı kaydının tamamlanması için size gönderilen uygulama aracılığıyla kullanılacak olan dosyaları e-İmza’nız veya mali mührünüzle imzalayın. Böylece e-Arşiv Fatura’ya geçişiniz başarıyla tamamlanacaktır.


Hangi Yöntemlerle Kesilebilir?

Mükellefler e-Arşiv faturalarını, kendi bilgi işlem sistemlerini GİB sistemine entegre ederek, GİB Portalı aracılığıyla veya özel entegratörlerin bilgi işlem sistemleri aracılığıyla yapmaktadırlar. Ercsoft’un da aralarında yer aldığı özel entegratöre başvuranların, ayrıca GİB’e başvurması gerekmez.

e-Arşiv faturalar, Özel Entegratör yöntemi ile oluşturulduğunda, özel entegratörlük tarafından mali mühür ile imzalanır. Fatura keserken, mali mührün bilgisayara takılı olması gerekmez. e-Fatura ve e-Arşiv numaralandırma, entegratör tarafından yapılmaktadır. Firma, fatura numarasını kendi muhasebe programında oluşturursa veya el ile fatura numarası veriyorsa, fatura serisinin devamı ve takibi firmaya ait olacaktır.

e-Arşiv Avantajları Nelerdir?

Ercsoft e-Arşiv ile faturalarınızı e-Fatura mükellefi olmayan firmalara ve son kullanıcıya kesebilirsiniz.


Ercsoft e-Arşiv ile şablon şeklinde hazırlama yapabilir, böylelikle şirketinizin kampanyalarını faturanıza tasarım olarak aktararak, reklam maliyetlerini düşürebilirsiniz.


Ercsoft e-Arşiv ile muhasebe süreçlerinizi hızlandırıp, fatura işlemlerindeki hata oranlarını düşürebilirsiniz.


Ercsoft e-Fatura ve e-Arşiv sayesinde kurumların, kurumlar arası ve son tüketiciye fatura süreçlerini, yasal çerçevede hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde yapabileceksiniz.


Ercsoft e-Arşiv uygulaması ile beraber, faturalarınızın depolanması, ibraz ve rapor gibi birçok avantaja sahip olabilirsiniz. Böylelikle zaman ve mekândan tasarruf etmiş olacaksınız.


Elektronik ortamda faturalarınıza erişim sağlayabileceksiniz.


Nüshasını elektronik olarak tek tık ile mail atabileceksiniz.



Hızlı ve Kolay Fatura Oluşturun

Saniyeler içerisinde e-Arşiv Fatura’nızı oluşturun ve hızlıca müşterilerinize iletin. Faturanızı bir tıkla ulaştırıp, tahsilat sürecinizi hızlandırın.

Elektronik ortamda iletilen faturalarınız sayesinde mutabakat gibi süreçlere son verebilir, alacaklarınızı çok daha hızlı temin edebilirsiniz. Kullanıcı hatalarından doğan külfetlerden de kurtulursunuz.


Faturalarınızı Arşivlemekten Kurtulun

Foriba’nın güçlü altyapısı sayesinde e-Arşiv Fatura’larınızı dijital ortamda 10 yıl boyunca saklayabilir, fiziki arşivleme masraflarınızı ortadan kaldırabilirsiniz. Geçmişe yönelik fatura kayıplarının önüne geçebilir, fiziksel arşivleme ve kağıt saklama sıkıntısından kurtulursunuz. Dilerseniz tüm e-Arşiv Fatura’larınızı dijital ortamda anlık olarak mali müşavirinize kolayca iletebilirsiniz.


Mevzuata Uyumluluk

Foriba e-Arşiv Fatura; çoğu muhasebe yazılımlarıyla entegre olarak çalışır. Böylece kullandığınız yazılımınız içerisinden tüm e-Arşiv Fatura süreçlerinizi yönetebilirsiniz. Herhangi bir sisteme bağlı olmadan da kolayca e-Arşiv Fatura’ya geçebilirsiniz. Foriba Bulut Portal’inden hızlıca e-Arşiv Fatura kesebilir, gelen faturalarınızı kolayca yönetebilirsiniz.


Her An Her Yerde

İnternet erişimi olan her cihazdan; akıllı telefon, tablet veya bilgisayardan e-Arşiv Fatura oluşturup gönderebilir, görüntüleyebilir, kabul ya da reddebilirsiniz.


Kargo ile Vakit Harcamayın

Faturaların basım maliyeti, matbaa ücretleri ve kağıt fatura kargolama işlemi maliyetlerinden kurtulursunuz. Dosyalar arasında fatura aramakla vakit kaybetmeden fatura kayıplarının önüne geçebilirsiniz.


Güvenli ve Erişilebilir

Türkiye’deki e-Fatura’ların %70’inden fazlasını yöneten Foriba’nın güvenli altyapısıyla tüm e-Fatura’larınıza, %99,99 kesintisiz çalışırlık oranıyla erişebilirsiniz. Özel entegratörlük sayesinde, e-Arşiv Fatura’larınıza erişim hakkı sadece sizde olur ve üçüncü kişiler asla erişemez


e-Arşiv Fatura Özellikleri

Foriba mevcutta kullandığınız tüm faturalama süreçlerinize uygun çözümler sunar. Foriba Özel Entegratörlüğü’nü kullanırken 3 farklı yöntemden de yararlanabilirsiniz.